Søk
Close this search box.

Festival of Quilts – her er det beste fra Birmingham

Den store quiltefestivalen i England – Festival of Quilts – gikk av stabelen i Birmingham i begynnelsen av august. Med rundt 300 utstillere var det mange flotte quilte-verk å fordøye.

Festival of Quilts Birmingham

 

HOVEDINNGANGEN: Her blir Festival of Quilts arrangert – NEC Birmingham. (Foto: N-allen – eget verk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41463979.)

I det hele tatt ble det fem hektiske dager for trioen fra Norge som jeg hadde gleden av å være en del av i Birmingham – sammen med rundt 25.000 andre besøkende.

Festival of Quilts Birmingham

 

Middag i Birmingham. Fra venstre: Birgitta Jadenfelt, Laila Karlsmoen og Tonje Karlsmoen. (Foto: Mali Storli Engedal.)

Mitt reisefølge til Birmingham besto av min gode quiltevenninne Laila Karlsmoen fra Trysil og hennes ivrige quilte-datter Tonje Karlsmoen fra Tårnåsen utenfor Oslo. Begge var representert med quilter på veggen i utstillingshallene – quilter som hadde sluppet gjennom nåløyet og hadde fått godkjent-stempel fra utstillingsjuryen. Vel blåst!

Festival of Quilts Birmingham

 

STOR BY: Birmingham er Englands nest største by og er vertskap for mange store messer og utstillinger. Messeområdet NEC – National Exhibition Centre – tilbyr utstillingsplass på hele 190.000 kvadratmeter fordelt på rundt 20 utstillingshaller. Det ble mye gåing… (Foto: Captain Anonymous from Pixabay.) (Kart: The NEC Group.)

Reisefølget fikk for øvrig et aldri så lite internasjonalt islett takket være vår svenske quiltevenninne Birgitta Jadenfelt fra Kvänum, et tettsted mellom Vänern og Vättern i Sverige. Hun ble gruppens fjerde medlem, og hun var også representert med utstilte quilter.

Festival of Quilts Birmingham

 

Til venstre: Britiske Sarah Hibbert fotografert på standen til brasilianske Carolina Oneto. I midten: Laila Karlsmoen er glad for å se et av sine egne bidrag på veggen – den øverste quilten som er merket med CT-83. Til høyre: Presentasjon av damene på The Thread House. På scenen: Jo Avery (t.v.), Karen Lewis og Lynne Goldsworthy. (Foto: Mali Storli Engedal.) (Klikk for større bilde.)

Galleri: De utstilte quiltene

 Nedenfor finner du et bildegalleri basert på et utvalg av bildene jeg tok av de utstilte verkene på Festival of Quilts. Teksten som ledsager hvert bilde, er hentet fra etikettene som var plassert på veggen ved siden av hver quilt.
På en PC eller Mac kommer teksten til hvert bilde fram over bildet når du fører musepekeren over bildet. Hvis du heller vil se hvert bilde i større format (anbefales), klikker du på ett av bildene. Bildeteksten dukker da opp under hvert bilde. Klikk på pilene ved siden av hvert bilde for å bla fram og tilbake i bildegalleriet.
På nettbrett/iPad kommer bildeteksten fram når man lar en finger gli over bildet. Eller man kan trykke på bildet med fingeren for å se det i stor størrelse. Da vises bildeteksten under bildet. For å se neste eller forrige bilde kan man enten sveipe med fingeren eller sette fingeren på pilsymbolene ved siden av bildet.

Manøvreringen fungerer på noenlunde samme måte på mobil, men det blir litt smått – bildene gjør seg best på en litt større skjerm.
Kos deg med bildene!

Slutt for denne gang

Det var det. Da var vi ferdig med å stå i kø på årets Festival of Quilts. Men også ferdig med å treffe gode quilte-venninner fra mange land, ferdig med å høre på interessante foredrag og ikke minst ferdig med å se på de utallige flotte quiltene som har gitt oss så mye inspirasjon og mange ideer som forhåpentlig kommer til å blomstre når Norge snart går mot høst og vinter. Det er i hvert fall verdt å håpe.

Festival of Quilts Birmingham
Fra venstre: Vi har stått i lange køer på Festival of Quilts. Hyggelig møte med Jutta @missjonge fra Tyskland. Hos Quilteez fant jeg stoffer fra min favoritt-designer Libs Elliott. Og så venter vi på bussen fra Birmingham til Heathrow, med Norge som neste stopp.

(Toralv Østvang har hjulpet til med redigering, bildebehandling og web-presentasjon i tilknytning til denne artikkelen.)

Mali har vært ivrig quilter siden hun bodde i New York tidlig på 1990-tallet. Etter hvert har interessen gått sterkt i retning av moderne quilting.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.