Søk
Close this search box.

Daisy Aschehougs nye bok er her

Det er meg en sann glede å delta i forlaget C&Ts «blog hop» for å promotere Daisy Aschehougs nye bok. Den heter «Quilting with Curves». Du, kjære leser, kan vinne en e-bokutgave av den samme boka. Les videre.
Daisy Aschehoug-bok
Daisy Aschehougs nye bok er tilgjengelig både på trykk og i digital utgave. (Ill.: C & T Publishing, Inc.)

Her i Norge, hvor jeg (og Daisy) bor, er det nok best å fortelle leserne hva en «blog hop» er. For det er det kanskje ikke så mange som har hørt om.

Jeg tror rett og slett jeg må finne på et nytt norsk ord: «Blogge-dugnad». Dugnad er jo et gammelnorsk ord for frivillig arbeid. Ordet daterer seg helt tilbake til vikingtida for tusen år siden. Nå vet jeg ikke hvor flinke vikingene var til å drive med dugnad. Men uansett er dugnad en grunnleggende egenskap ved norsk væremåte. Som pensjonert korps-mor vet jeg alt om det. Nå er jeg glad for å få være med på en dugnad på tvers av Atlanteren til ære for Daisy. Sammen med mange andre som promoterer quilting på sosiale medier.

Etternavnet pirret min nysgjerrighet

Jeg traff tilfeldigvis Daisy Aschehoug på Instagram for en 6-7 år siden. Jeg la merke til det norsk-klingende etternavnet som var koblet til de fantastiske quiltene hun viste fram på Instagram. Siden den gang har vi holdt kontakten på internett. Da hun flyttet til Norge med familien sin i 2017, fikk jeg ganske snart anledning til å besøke hennes første quilte-studio i Oslo. Jeg var imponert over det jeg fikk se der.

Noen år senere flyttet Daisy til mer landlige omgivelser på Nesodden sør for Oslo. Der bygde hun sitt nye quilte-studio i Nesoddparken, et kunst- og kulturnæringssenter der kunstnere innenfor en rekke kunstarter samarbeider og inspirerer hverandre.

Daisy Aschehoug-bok
En engasjert og alltid blid Daisy Aschehoug fotografert i sitt atelier i Nesoddparken. (Foto: Toralv Østvang.)

Jeg har hatt gleden av å besøke Daisys imponerende atelier i Nesoddparken mange ganger. I de samme lokalene hadde vi stor glede av Daisys talent i fjor da Scandinavian Modern Quilters organisert stor quilte-dugnad – der har vi det igjen – til støtte for ukrainske flyktninger. Quiltere fra Norge, Sverige, Australia og USA samarbeidet om å produsere solsikke-blokker – solsikke-blomsten er som kjent Ukrainas nasjonalblomst – som ble sydd sammen til quiltetepper for flyktninger fra Ukraina. En av de fineste, som Daisy quiltet for oss, ble gitt som en symbolsk hilsen til Den ukrainske ambassaden i Oslo.

En dyktig lærer

Jeg har hatt gleden av å delta på flere av Daisys kurs og foredrag, blant annet på Quiltcamp Norway i 2019. Daisy er en veldig dyktig lærer. Hun er oppmerksom og tålmodig, og hun er dyktig på å følge opp sine elever. Samtidig er smilet og latteren aldri langt unna. Jeg er glad for å ha henne med på laget med å promotere moderne quilt og for at jeg får kalle henne venninne. Vi norske quiltere er heldige som har henne blant oss.

Daisy Aschehoug-bok
Daisys quilte-mønster Spinoff endte opp som Wired. (Foto: Daisy Aschehoug & Toralv Østvang.)

Boka kan bli din

Daisys nye bok, Quilting with Curves, omhandler i alt 20 vakre quilter og quilte-prosjekter. Ved første øyekast kan de se innfløkte ut, men de er lette å sy etter at Daisy har forklart hvordan man egentlig syr i buer og kurver.  Når du har lest denne boka, er du på god vei til å bli en dyktig quilter.

Apropos boka: Er du heldig, kan du bli den lykkelige vinner av et gratis eksemplar av boka, altså det vi på norsk gjerne kaller en e-bok, en digital utgave som kan leses på PC, nettbrett eller mobil. Konkurranse-reglene er enkle. Vinneren vil bli trukket ut blant dem som skynder seg å legge inn en kommentar i kommentarfeltet nederst på denne nettsiden. Kommentaren kan du velge å skrive på norsk, engelsk eller et hvilket som helst annet språk – så sant Google greier å oversette det…

Men det haster. Trekningen og den påfølgende kunngjøringen av vinneren vil finne sted allerede 1. juli 2023. Altså dagen etter at dette blogg-innlegget er blitt publisert. Så skynd deg! 

Daisy Aschehoug-bok
Mønsteret Bumps & Thorns har hos meg foreløpig bare resultert i en UFO… (Foto: Daisy Aschehoug & Toralv Østvang.)

Mali har vært ivrig quilter siden hun bodde i New York tidlig på 1990-tallet. Etter hvert har interessen gått sterkt i retning av moderne quilting.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

43 kommentarer

 1. Har lagt merke til Daisy, virkelig elsker repeterende mønstre i små og store tepper og dette kan virkelig denne dama. Hadde vært stas med et kurs, men boka er en god start😁 Selv bruker jeg flere farger og stoffer med print, hadde vært spennende å kombinere med en Daisy-oppskrift

 2. Dette er spennende. Gleder meg til boka. Jeg håper å kunne melde meg på kurs med Daisy ved første mulighet.

 3. Så flott innlegg i bloggen og flott at det kan bli en premie også. Er jo ny i denne quilteverden og mye spennende å lære 😍

 4. Så flott ei bok. Den skulle jeg gjerne hatt til litt ny inspirasjon🥰Har planer om et bursdagsteppe til 70 åring og ett konfirmasjonsteppe så her ser jeg noen jeg kan bruke.

 5. Uha denne bok ser spennende ut, kanskje jeg skal utfordre meg selv, jeg er ikke glad i å sy runde former. Er heldig som vet jeg skal på kurs med DA til høsten, gleder meg ikke mindre nå.

 6. Har fulgt Daisy lenge og vært på foredrag med henne. Jeg kjøpte den første boken hennes og ønsker meg denne! 😀

 7. For to år siden, gikk jeg på kurs hos Daisy. Det var et morsomt og interessant kurs, vi brukte linjaler med «curves»!
  Jeg hadde stor nytte og ikke minst stor glede av å delta. Å få denne nye boken hadde vært kjempemorsomt!!!!

 8. Spennende, har gått på kurs med Daisy😊
  Ønsker å vere med på konkurransen om å vinne boka.

 9. Har vært på kurs med Daily, og hørt på hennes foredrag!! Hun er utrolig dyktig!!

 10. Etter laaaaang quilte-tørke før og etter operasjon i ryggen i fjor, har jeg nå fått trent meg ganske så godt opp igjen at jeg er klar for nye dager ved symaskinen. Dette så veldig inspirerende ut, gleder meg til nye utfordringer ! Har sydd mye til veldedige formål, blant annet Tepper som varmer og et lotteri til inntekt for et skoleprosjekt i Sierra Leone og til ett som heter Håpets katedral og som er et stort tverrkulturelt prosjekt mot plast i havet. Ønsker å være med i trekningen av den nye boka for å få nye ideer til å komme i gang <3

 11. Høres ut som en speende bok, har lyst til å lære mer om hennes quilt å gjerne prøve ut litt selv .

 12. Daisy er en fantastisk flink lærer. Har vært på kurs med henne.
  Jeg liker så godt quiltene hennes.

 13. Spennende lesning og flotte bilder. Denne boka hadde det vært stas å vinne og sy etter.

 14. Dette er en quilter jeg «følger med» og jeg har virkelig sansen for hennes arbeider!

 15. Hei✂️Møtte Daisy Aschehoug og fikk se hennes flotte ting og hennes smilende personlighet på NQF årsmøte 2023. Høsten 2023 møtte eg ho igjen på sytreff på Voss✂️Der holdt ho små foredrag om ulike teknikker,måter å gjør ting på , sette sammen farger på👍Dyktig Dame og sikkert lika interessant bok ✂️

 16. Spennende med bok fra norsk designer. Ikke så mange som gir ut bøker nå – et savn, faktisk. Ei bok med flere produkter er noe helt annet enn enkeltmønstre. Ønsker Daisy lykke til med boksalget. Så fint av deg Mali, å promotere boka på bloggen din.

 17. Dette er spennende samarbeid ( er annet ord for dugnad har jeg lært i de mange årene jeg har bodd i dette landet). Det er alltid sjekk å vinne en premie. Men det er like spennende å lære nye lappe teknikk, særlig fra en nestor Marli!

 18. Oi, så spennende! Var så heldig å få hilse på Daisy på nqf sitt quiltetreff i 2022. Har latt meg inspirere av hennes mønster og har ett jeg jobber med nå. Boka er definitivt på ønskelista!

 19. Har vært så heldig å få vare med på et av Daisys kurs. Skulle gjerne lære og forsøke meg mer på kurver. Er litt skremt fortsatt.

 20. Spennende.! Jeg ser også frem til denne boken. Gleder meg også til at Daisy skal holde inspirasjons-foredrag i Lørenskog Quilteklubb i august.🌸🌳🌸 Alle som har lyst er velkommen dit.

 21. I hope I’m not too late. I would love to win this book. There is so much to learn about curves in quilts. And I want to learn it all.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.