Søk
Close this search box.

Hos QuilteHilde i Drammen

Quiltebutikker er som godtebutikker for quiltere. Det vet jeg, for jeg må rett som det er ledsage Mali til quiltebutikker. Til QuilteHilde i Drammen har jeg vært med Mali flere ganger. Med i følget siste gang var en av Malis quiltevenninner.
Quiltehilde-quilt
QUILTEHILDE: Butikknavnet er naturligvis også blitt gjenstand for en quilt. (Foto: Toralv Østvang)

Malis quiltevenninne fra Trysil, Laila Karlsmoen, har både barn og barnebarn i Oslo. Derfor blir det naturligvis noen Oslo-turer i løpet av året. Under det siste Oslo-besøket beordret Mali meg til å stille opp som sjåfør for de to i forbindelse med et besøk hos QuilteHilde i Drammen.

God stemning

Dagen opprant med strålende høstlig solskinn og blå himmel som matchet den positive stemningen vi merket med en gang vi kom inn i stoffbutikken. Vi var slett ikke de eneste besøkende der, og praten gikk livlig både kundene seg imellom og med den alltid blide butikkinnehaveren.

Quiltebutikk i bakhagen
QUILTETREFF I BAKHAGEN: I godvær kan Hilde Skjevdal (til høyre) flytte litt av butikkvirksomheten ut i bakhagen. Her i hyggelig prat med Laila Karlsmoen (i midten) og Mali Storli Engedal. (Foto: Toralv Østvang)
Quiltebutikk i bakhagen
UTEBUTIKK: Innimellom tas vegger og gjerder i bruk til quilte-oppheng, slik at også bakhagen blir butikk. (Foto: Toralv Østvang)

Hilde Skjevdal har drevet quiltebutikken og quilteverkstedet i Drammen i mange år nå. Butikken ligger i Stibolts gate i Drammen, bare noen minutters kjøring fra avkjørselen fra E18 på den søndre siden av motorveibrua, som er et av landemerkene i byen.

Et quiltehus

Quiltebutikken opptar hele første etasje i huset der Hilde og familien holder til i andre etasje. Faktisk har butikken hennes til dels også okkupert eiendommens uteareal ved at bakhagen tidvis brukes til utendørs-utstilling av quilter og quiltestoffer. Hilde sier hun synes det er ekstra morsomt å stille ut quilter ute.

Stoffkolleksjon
METER PÅ METER: Det er vel ikke så rart at quiltere av og til tilbringer mye tid hos QuilteHilde. (Foto: Toralv Østvang)

Hilde Skjevdals quiltekarriere, som startet i 1980, omfatter blant annet åtte år i Houston i Texas, langt sør i USA. Hun sier at hun fikk allsidig og vid input på quiltefronten da hun bodde der, blant annet gjennom Houston Quilters Guild. Ikke minst ga oppholdet mulighet for å delta på kurs med mange store amerikanske quiltenavn.

Hjemme i Norge har hun blant annet hatt tilknytning til Asker Quiltelag.

Quiltestoffer
QUILTESJIRAFFER: QuilteHilde har mange spennende stoffer å vise fram. (Foto: Toralv Østvang)

Gir gjerne råd og bistand

I årenes løp har hun sydd mye selv. Derfor sitter hun på mange gode råd som hun gjerne deler med kundene sine, og hun tilbyr bistand til alle i arbeidet med å ferdigstille quilter.

I butikken omfatter varespekteret et stort utvalg av quiltestoffer. Hilde satser på god kvalitet og glade farger og mønstre, men påpeker at hun har lagt seg på en moderat prisklasse.

Quiltebutikk og bolig
BUTIKK OG BOLIG: QuilteHilde har quiltebutikk i første etasje, mens familiens bolig ligger i etasjen over. Nærmeste nabo er Drammen Vikleverksted. (Foto: Toralv Østvang)

Foruten et stort utvalg andre quilte-relaterte produkter selger hun også symaskiner, fortrinnsvis av merket Janome, og hun reiser jevnlig rundt på besøk til quiltelag og andre interesserte med kurs, foredrag og show.

Stor quilt på veggen
QUILTEARBEIDER: Det er lett å bli imponert over quiltene som henger utstilt i butikken til Hilde Skjevdal. (Foto: Toralv Østvang)
Velkomstplakat

En hyggelig dag

For Mali og Laila ble det et ganske langt opphold i butikken hos QuilteHilde. Det var mye å se på og mye å snakke om, så sjåføren måtte til slutt minne om at hvis vi skulle unngå ettermiddagsrushet gjennom Oslo sentrum, var det snart på tide å sette kursen hjemover.

Så ja, det ble en veldig hyggelig dag hos QuilteHilde i Drammen, konkluderte Mali og Laila.

Janome
JANOME: En quiltebutikk med respekt for seg selv må naturligvis by på symaskiner også. (Foto: Toralv Østvang)

Toralv er blogge-assistent og assisterende blogger. Han er pensjonert journalist, men skriver fortsatt mye om teknologi og litt om quilting – og er støttespiller på web-en.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.