Søk
Close this search box.

Dinside-video: – Slik syr jeg ansiktsmasker

Dinside-redaksjonen i Dagbladet har vært på besøk på syrommet mitt for å lage en instruksjonsvideo om hvordan man syr ansiktsmasker til beskyttelse mot korona-smitte.
Korona-ansiktsmaske
DINSIDE: Slik presenteres kurset i maskesying hos DinSide. (Skjermdump: Dinside)

Det å sy ansiktsmasker til flergangsbruk er blitt et populært alternativ til de forholdsvis dyre medisinske munnbindene som nå er på markedet. Men det er mange som lurer på hvordan man går fram for å sy en ansiktsmaske som både er OK å se på, som sitter godt og som i størst mulig grad oppfyller ønsker, råd og krav fra medisinsk hold til hvordan slik masker skal utformes.

Ettersom jeg allerede har sydd en del slike ansiktsmasker som jeg har gitt som gaver til familie og venner, ba Dinside-redaksjonen om å få filme en instruksjonsvideo på syrommet mitt. I videoen som nå er lagt ut på Dinsides nettsider, viser jeg hvordan man bruker en mal til slike ansiktsmasker, hvilke ingredienser man ellers trenger og hvordan man syr og setter sammen komponentene som til slutt utgjør en ferdig ansiktsmaske.

Videoen kan du se her. Videoopptakene er gjort av Kirsti Østvang, mens det er Ingebjørg Iversen – begge i Dinside-redaksjonen – som har redigert videoen.

Husk at i tillegg til å velge velegnet og tettvevd stoff til ansiktsmaskene er det viktig å følge rådene for hvordan slike masker skal vaskes mellom hver gangs bruk – for eksempel frarådes det at man bruker tøymykner. Dinside har en egen artikkel om valg av stoff og vaskemetoder for tøymunnbind her.

Mønsteret som er brukt i videoen, kommer for øvrig fra Japanese Sewing Books.

Det bør vel også tas med at spørsmålet om bruk av munnbind og ansiktsmaske fortsatt anses som noe kontroversielt. I enkelte land er det klare påbud om bruk av slik beskyttelse i en del situasjoner, mens norske helsemyndigheter har vært mer tilbakeholdne og har først nå i det siste begynt å anbefale munnbind og ansiktsmasker, begrenset til kollektivtrafikk og andre situasjoner der det er vanskelig å følge normene om sosial distanse.

Lykke til med ansiktsmaske-syingen!

PS: Jeg bør vel i ærlighetens navn innrømme at representanten fra Dinside-redaksjonen som gjorde videoopptakene, var min egen kjære datter Kirsti…

Mali har vært ivrig quilter siden hun bodde i New York tidlig på 1990-tallet. Etter hvert har interessen gått sterkt i retning av moderne quilting.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.