Søk
Close this search box.

Med kurs for QuiltCon 2020

Når disse linjer skrives, er det bare noen få dager til vi setter oss på flyet som skal bringe oss til QuiltCon 2020.
QuiltCon 2020
MESSE: QuiltCon er ikke bare konferanse og prisutdelinger, men også et stort messeområde med over 100 stands. (Pressefoto: Melissa van Ruiten)

Når disse linjer skrives, er det bare noen få dager til vi setter oss på flyet som skal bringe oss til QuiltCon 2020.

Av Toralv Østvang

Ja, når dette leses, er vi kanskje allerede underveis eller til og med fremme i Austin i den amerikanske delstaten Texas, der årets QuiltCon-messe arrangeres.

Dermed er QuiltCon tilbake der det hele startet. Etter opprettelsen av Modern Quilt Guild-organisasjonen i 2009 ble den første QuiltCon-messen og -utstillingen arrangert nettopp i Austin i Texas i 2013.

Over 500 quilter

Årets QuiltCon er altså den sjuende i rekken. I år vil utstillingen vise over 500 moderne quilte-verker fra hele verden. Og det blir det største QuiltCon-arrangementet i historien. I løpet av fire dager, fra 20. til 23. februar 2020, vil det bli utdelt en masse priser og premier til quilte-produkter som har gjort seg fortjent til heder og ære.

QuiltCon 2020
MYE Å LÆRE: På QuiltCon er det mye å lære via kurs, foredrag og workshops. (Pressefoto: Melissa van Ruiten)

Kvelden før messen åpnes, arrangeres det en spesiell prisutdeling – The Awards Ceremony – fordelt på 13 kategorier, inkludert moderne tradisjonalisme, improvisasjon og bruk av negative space.

Det siste er et designuttrykk som gjerne brukes på engelsk også av norske quiltere. Vi kan vel enkelt forklare det ved at i moderne quilt-design er det mer rom for store, åpne flater rundt sentrale grafiske elementer enn i klassisk quilting. (Les mer hos Modern Quilt Guild.)

Kurs og workshops

I tillegg til alle prisutdelingene vil QuiltCon 2020 by på spesialutstillinger, demonstrasjoner, kurs og workshops med noen av verdens ledende moderne quiltere i sentrale roller.

Selv om det er mange kommersielle aktører fra quilte-verdenen på arrangementet, er messen ikke en lukket fagmesse, men en åpen messe for publikum for en rimelig inngangsbillett. Men lang flyreise og dyre hotellrom rundt Austin Convention Center, det store messeområdet i downtown Austin, er nok en hemsko for stor norsk deltakelse. Bare en håndfull norske quiltere er ventet.

QuiltCon 2020
QUILTE-KURS: Glimt fra en kurs-sesjon på et av de tidligere QuiltCon-arrangementene. (Pressefoto: Melissa van Ruiten)

Det blir mer å lese

De som ikke har anledning til å ta turen helt fra Norge til Austin, kan gjerne titte innom denne nettsiden i tiden som kommer. Det kommer forhåpentlig en del drypp fra QuiltCon 2020 her etter hvert.

Og etter planen blir det også bred dekning i (det skandinaviske) Quiltemagasinet når den tid kommer. Følg med!

– Internasjonal bevegelse

QuiltCon 2020
INTERNASJONAL: QuiltCon viser at Modern Quilt Guild definitivt er en bred internasjonal bevegelse, mener direktør Karen R. Cooper i MQG. (Pressefoto: Modern Quilt Guild

Selv om QuiltCon er en amerikanske messe, er det i høyeste grad en internasjonalt begivenhet.

– MQG er en aktiv quilte-bevegelse med medlemmer fra et mangesidig globalt miljø med medlemmer i 39 land og i alle aldersgrupper, sier direktør Karen R. Cooper hos arrangøren Modern Quilt Guild i en pressemelding.

Organisasjonen har i dag over 15.000 medlemmer fra mer enn 200 lokale quilte-foreninger verden rundt.

QuiltCon er naturligvis også stor butikk, på mange måter. I messehallen er det varslet over 100 stands med alle mulige slags tilbud for de besøkende. Jeg kjenner noen som gleder seg som en unge som har fått vite at nå skal vi en tur i godtebutikken…

Toralv er blogge-assistent og assisterende blogger. Han er pensjonert journalist, men skriver fortsatt mye om teknologi og litt om quilting – og er støttespiller på web-en.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.