Søk
Close this search box.

En hyggelig tysk quilte-butikk

REISETIPS: Quiltere på reisefot er alltid på jakt etter et hyggelige quilte-treff. På høstferie-besøk i Tyskland fant vi Quilters Point, en hyggelig quilte-butikk i den lille byen Lohmar nær nabobyene Köln og Bonn.
Quilters Point
NÆRMESTE NABO: Quilte-butikken Quilters Point ligger like ved den gamle kirken i Lohmar. I nyere tid en protestantisk kirke, men opprinnelig romansk fra 1100-1200-tallet. (Foto: Toralv Østvang.)

Hvor mange lesere av dette nettstedet som har tenkt seg på ferie i Tyskland med det første, er det naturligvis ingen som vet. Kanskje ikke så mange? Men om ikke denne delen av Tyskland er feriemålet, er det kanskje et område man kjører gjennom på vei til et feriemål lenger sør i Europa. Da kan det passe med en stop-over i denne vakre delen av Tyskland.

Quilters Point
QUILTE-BUTIKK: Her er det ingen tvil om at vi har funnet fram til en quilte-butikk. (Foto: Toralv Østvang.)

For oss er Bonn, den tidligere hovedstaden i Vest-Tyskland, i sommer blitt et varig feriested fordi vår sønn, svigerdatter og tre av barnebarna våre nylig har bosatt seg der. Det vil si – vårt eldste barnebarn på 19 var bare innom en kort tur på vei hjem til Norge etter mange år i utlendighet. Han har valgt å flytte hjem for å tilpasse seg «gamlelandet» ved et år på folkehøyskole.

Quilters Point
SPENNENDE: Mye spennende å se på i Quilters Point – en veldig oppdatert quilte-butikk. (Foto: Toralv Østvang.)

Greit med elbil gjennom Tyskland

I september tok vi oss en ukes høstferie i Bonn. Riktignok ble flere dager av ferieuka tilbrakt på norske, svenske, danske og tyske motorveier fordi vi valgte å ta bilen. Kjekt når vi skulle ha med noen gamle bok-kasser og annen tung bagasje nedover. Dessuten er en av oss tekno-nerd som gjerne ville benytte anledningen til prøve elbilen på skikkelig langtur. For dem som lurer: Det er ikke noe problem å kjøre gjennom Tyskland med elbil, selv om det ikke er fullt så tett med ladestasjoner – relativt sett – som i Norge. 

Quilters Point
LOHMAR: Den lille byen ligger mellom og litt øst for Köln og Bonn. (Kart: Wikimedia Commons/Demis Mapper 6.)

Men tilbake til jakten på quilte-butikker og den slags. Vårt første forsøk i bydelen i Bonn der familien til sønnen vår bor, Plittersdorfvar heller mislykket. Quilte-butikken vi fant, fristet ikke til mer enn et fem minutter langt besøk.

Quilters Point i Lohmar

Dagen etter tok vi en to mils tur ut av Bonn i nord-østlig retning. I den hyggelige lille byen Lohmar på rundt 30.000 innbyggere, hvorav mange er pendlere til arbeidsplasser i Bonn og Köln, fant vi Quilters Point.

Bare det faktum at det stadig kom og gikk nye kunder hele tiden mens vi var der, var et signal om at dette var et populært sted. Dessuten gikk praten hele tiden livlig mellom kunder og betjening, ytterligere et tegn på at dette var en quilte-butikk med liv og sjel.

Og butikken var dessuten et vitnesbyrd på det faktum at det er en liten verden vi lever i. Da besøket nærmet seg slutten og Mali bega seg til kassen for å betale for funnene i hyllene, viste det seg at damen i kassen, innehaveren av Quilters Point, Gudrun Wüst, hadde vært på Festival of Quilts i Birmingham i England samtidig med Mali en måned tidligere, i august 2023.

Quilters Point
INNEHAVEREN: I kassen fikk Mali en lang og hyggelig prat med innehaveren, Gudrun Wüst. (Foto: Toralv Østvang.)

LES OGSÅ: Festival of Quilts – her er det beste fra Birmingham

Plutselig ble det interessante erfaringer å utveksle. Og mye å prate om.

I bilen «hjemover» til Bonn etterpå ba jeg Mali prøve å beskrive quilte-butikken hun nettopp hadde besøkt.

Quilters Point
TRIVELIG: Mali tilbrakte en god del av ettermiddagen hos Quilters Point. (Foto: Toralv Østvang.)

– Jeg så med en gang jeg kom inn at dette var en både trivelig og interessant quilte-butikk, sa Mali. – Utvalget av stoffer og andre produkter var veldig stort. Og ikke minst godt oppdatert. Det var en spennende utstilling og mye bra utstyr å finne i butikken. Særlig var det mye jeg likte av moderne stoffer der. Dessuten var betjeningen hyggelig. I det hele tatt en veldig hyggelig butikk å komme inn i.

– Anbefales!

Malis anbefaling er altså krystallklar. Hvis du skulle befinne deg på de kanter, bør du absolutt legge inn Quilters Point i Lohmar på GPS-kartet i bilen. Det går også tog dit fra Köln. Og skulle du ha en litt lang stop-over på Köln Bonn Airport, kommer du deg til Quilters Point med taxi på bare rundt 12 minutter ifølge mitt GPS-kart – distansen er beskjedne 11 kilometer.

Quilters Point
FORNØYD: Mali er synlig fornøyd med handelen hos Quilters Point i Rohmar. (Foto: Toralv Østvang.)

Adressen til Quilters Point er Kirchstrasse 23, 53797 Lohmar. Telefonnummeret er (+49) 2246 949533. Du finner butikken på internett på https://quilters-point.de/ueber-uns. NB: På tysk. Google Translate ordner med kjapp oversettelse. Der bør du sjekke åpningstidene i tilfelle endringer. Butikken holder stengt et par timer midt på dagen på hverdager og er stengt på mandager gjennom året samt på onsdager i ferien. I skrivende stund er åpningstiden på lørdager kl. 10-13.

Toralv er blogge-assistent og assisterende blogger. Han er pensjonert journalist, men skriver fortsatt mye om teknologi og litt om quilting – og er støttespiller på web-en.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Én kommentar

  1. Takk for kjempe herlig og nyttig lesning✂️ Var i Tyskland i de områdene der som tidlig konfirmant,og ei interessert for quilting,eller håndarbeid generelt.Da gjekk det i T-skjorter og kassetter🤪Min mann og jeg var en snartur innom Tyskland,og hotellet låg rett ved siden av det vi kaller Stoff og Stil butikk i Norge.Glad og fornøyd var jeg,men blir enda gladere når vi skal dit Mali/du har vært✂️Bestehilsen Margrethe Jåstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.